Terug

Angst, faalangst, faalangsttrainingen

Trillende handen, overmatig zweten en misselijkheid. We herkennen de momenten allemaal waarbij we spanning ervaren. Wellicht denk je vaker “wat als ik het verkeerd doe?”, “iedereen zal teleurgesteld zijn in mij” of “ik ben niet goed genoeg”. Het is belangrijk om te weten dat deze gedachtes normaal zijn en niet altijd betekenen dat je faalangst hebt.

Professionele diagnose met ondersteuning van Julia Coaching helpt je bij het vinden van de oorzaak van belemmerende fysieke symptomen en gedachtes. Zodra we de oorzaak hebben kunnen vinden tijdens de faalangst coaching begeleid ik je naar de juiste hulp. Je vraagt je misschien af: wat doet een faalangstcoach? Wat kan het voor mij betekenen? Hieronder vind je meer informatie over faalangst coaching bij Julia Coaching.

kenmerken en symptomen faalangst

Faalangst coaching en wat het voor jou kan betekenen

Hoe kom je af van faalangst? Faalangst wordt vaak gezien als een belemmerende factor en de meeste faalangst coaching gaat om “afkomen van faalangst”. Bij Julia Coaching geloven wij hier niet in. In werkelijkheid is faalangst niks slechts. Het is een volkomen natuurlijke reactie die iedereen op enig moment in zijn of haar leven ervaart. Het is een signaal van jouw lichaam en geest dat je alert maakt voor potentieel ‘gevaar’ of uitdagingen.

Wat kan het voor jou betekenen? Misschien ervaar je faalangst als iets slechts omdat het je afremt in jouw dagelijkse prestaties. Dit maakt je onzeker en laat je twijfelen. Het probleem ontstaat niet door de faalangst zelf, maar door hoe we erop reageren. Als we onze angsten beheersen en niet toestaan dat ze ons overheersen, kunnen ze zelfs een drijvende kracht worden. Ze kunnen ons motiveren om beter voorbereid te zijn, om harder te werken en om onszelf uit te dagen.

Heb ik een coach faalangst nodig?

Omgaan met faalangst kan voor jongeren een uitdaging zijn, vooral als je het gevoel hebt er alleen voor te staan. Hoe weet je of je een coach faalangst nodig hebt? Allereerst is het belangrijk te beseffen dat iedereen in bepaalde situaties faalangst kan ervaren. Het wordt pas problematisch wanneer deze angst je belemmert om je dagelijkse taken uit te voeren, je doelen te bereiken of simpelweg gelukkig te zijn.

Ik kan je helpen door middel van faalangst coaching om de onderliggende oorzaken van je angst te begrijpen en je handvaten te geven om ermee om te gaan. Als je merkt dat je vaak vermijdingsgedrag vertoont, je zelfvertrouwen een dieptepunt bereikt of je lichamelijke symptomen van stress ervaart, kan ik als faalangst coach de steun en begeleiding bieden die je nodig hebt.

Het is juist een teken van kracht om te erkennen dat je ondersteuning nodig hebt. Als je twijfelt of je een angst coach nodig hebt, is het altijd een goed idee om een oriënterend gesprek aan te gaan. Zo’n gesprek kan helderheid bieden over wat je nodig hebt en duidelijk maken of coaching de juiste stap voor jou is. Neem vrijblijvend contact op met Julia Coaching, zodat we kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Angst coaching bij Julia Coaching

Bij Julia Coaching maak ik gebruik van NLP technieken, wat Neuro Linguïstisch Programmeren inhoudt. NLP is een psychologische methode die zich richt op het begrijpen van denkpatronen, gedrag en communicatie. De kern? Het aanpakken van negatieve gedachtepatronen en het ombuigen naar positieve gedachtepatronen. Het is belangrijk dat je inziet hoe je eigen denkprocessen werken en hoe deze je huidige angsten en zorgen voeden. Samen gaan we op zoek naar de oorsprong van deze angsten en werken we eraan om ze te transformeren. Door middel van specifieke oefeningen, gesprekken en technieken zal je leren hoe je je gedachten en gedrag kunt sturen, waardoor je meer controle krijgt over je eigen leven.

 

Bij Julia Coaching sta jij als ster op aarde centraal. Iedereen is uniek en daarom is elke angst coaching op maat gemaakt om aan jouw behoeften te voldoen. Heb je in een sessie aan één uur niet de gewenste resultaten behaald, en duurt de sessie dus langer, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Julia Coaching vindt het belangrijk dat jij de tijd en aandacht krijgt die je verdient, daar ben je immers ook voor gekomen.

Image 18-10-2022 at 22.53

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Heb je een inhoudelijke vraag of juist een algemene vraag over Julia Coaching dan beantwoord ik deze graag!

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Cookie beleid

Preloader image