Terug

Help, mijn kind heeft angsten of wordt gepest

Help, mijn kind heeft angsten of wordt gepest

Tijdens mijn NLP opleidingen had ik een zoon die al zo’n 3,5 jaar in een molen van psychologen en psychiaters zat vanwege zijn angsten. Mijn zoon was 11 en had allerlei diagnoses gekregen. Ik zie dat als in hokjes plaatsen, wat in mijn werkelijkheid niet bestaat. Hij kon werkelijk alle energie uit me zuigen. Dat deed hij zeker niet expres, zijn onmacht had de overhand genomen. Ter informatie: hij was bij zijn geboorte al heel groot, hij was ook altijd de grootste van de klas én hij was enorm sterk. Toch kon iemand die veel kleiner was dan hij mijn zoon aan het huilen krijgen. Tot zover heb ik toestemming van mijn kind om dit te delen. (hij is nu bijna 18).

Zoals ik al schreef, was ik destijds bezig met mijn NLP opleiding en ik kreeg daar de nodige tools om niet alleen mezelf, maar ook anderen te kunnen helpen. Ik begon, zoals je je wel kunt voorstellen, bij mijn eigen kind.

Het was niet makkelijk om mijn emoties van moeder aan de kant te zetten en mijn kind als coach te begeleiden en een kind met angst is sowieso al niet makkelijk te bereiken. Gelukkig is het mij wel gelukt.

Je kunt het je als ouder niet voorstellen, maar er kan iets kleins zijn waar je kind dus jaren last van kan hebben, iets waarvan je zelf als ouder zou denken: mijn god, waar hebben wij het over, bovendien is het al tig jaren geleden gebeurd. Vergeet dan niet dat het niet over jouw model van de wereld gaat, maar juist over jouw kind. Jouw kind heeft ergens last van en daar draait het om. Waar ik vaak mee werk is de Tijdlijn, het teruggaan naar de tijd waarin het is begonnen, het opnieuw beleven en voldoen aan de onvervulde behoefte in die tijd. Daarmee is toen ook het groeiproces van mijn kind echt begonnen.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Heb je een inhoudelijke vraag of juist een algemene vraag over Julia Coaching dan beantwoord ik deze graag!

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Cookie beleid

Preloader image