Terug

Hoe kom ik van mijn overtuigingen af

Hoe kom ik van mijn overtuigingen af?

Gedrag kun je zien. Gedachten kun je horen. Emotie kun je voelen. Overtuigingen heb je daarentegen veelal onbewust. En dat is ook wat ze onder andere zo krachtig maken. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Ze laten wat van zich horen, voelen. Op een bepaald moment van je leven zijn ze ontstaan. Dit kan ergens in de opvoeding zijn gebeurd of doordat je iets hebt meegemaakt, door eerdere ervaringen in je leven dus. Welke vastgeroeste overtuiging belemmert jou om je goed te voelen? Wat is het effect op jouw gedrag nu en op langere termijn? Als we dit samen inzichtelijk kunnen maken, ontstaat er ruimte voor emotie en nieuwe mogelijkheden.

Overtuigingen hebben invloed op alles wat je doet, denkt en voelt. Ze hebben invloed op hoe jij over jezelf denkt, wat je van anderen vindt, wat je denkt te kunnen en wat niet en wat je bereikt in dit leven of juist niet.

Onze overtuigingen ontstaan veelal in de kindertijd, waarin we volop open staan voor informatie van anderen. We nemen ze over zonder het zelf echt door te hebben en zonder ons kritisch af te vragen of ze wel functioneel zijn. We nemen ze mee tot aan de dood. Of totdat we geconfronteerd worden met overtuigingen die ons tegenhouden om te zijn die we willen zijn. Wil je van je belemmerende overtuigingen af? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Heb je een inhoudelijke vraag of juist een algemene vraag over Julia Coaching dan beantwoord ik deze graag!

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Cookie beleid

Preloader image