Terug

Faalangst volwassenen, faalangst kind en faalangst jongeren

Faalangst volwassenen, faalangst kind en faalangst jongeren

Faalangst

  • Wat is nou eigenlijk Faalangst?
  • Waar komt het vandaan?
  • Wat kun je er zelf tegen doen?
  • En belangrijker hoe kom je ervanaf?

Faalangst is een vorm van angst. Je kan faalangst ervaren op je werk, op school, als je een faalangst rijexamen of andere examens moet afleggen, en je kan het ook zelfs thuis ervaren. Je kunt bijvoorbeeld een verantwoordelijk gevoel hebben in je gezinsleven waardoor je dus faalangst heb of je het wel kan, of dat je het wel goed doet. Je ervaart misschien ook dat je moet presenteren zowel privé als zakelijk en ook in je hobbys eventueel.

FAALANGST: WAT IS FAALANGST?

Letterlijke vertaling van faalangst is: bang om te falen. Je bent bang om fouten te maken als je faalangst hebt, je hebt angst om het verkeerd te doen in een situatie waarin je bekeken en beoordeeld wordt.

Iedereen heeft wel eens last van spanning in bepaalde situaties en dat is meestal ook gezond, alleen als faalangst je gaat belemmeren in je doen en laten is het tijd dat je daar mee aan de slag te gaan.

Faalangst gaat niet vanzelf weg, en als je niks aan faalangst doet, blijft je er je hele leven last van houden.

balans in je onzekerheid

Waar komt faalangst vandaan?

Meestal ontstaat faalangst in de kinderjaren, of in je vroege jeugd. Door de kern van faalangst te ontdekken en er aan te werken zul je jezelf bevrijden van faalangst. Dat kun je niet altijd alleen daar heb je meestal hulp bij nodig. Je mag altijd contact opnemen met Julia Coaching zodat wij in een intake je kunnen vertellen wat wij voor jou kunnen betekenen. Het is ieder eigen levenspad, en ieders pad is uniek. Er is geen kant en klare recept die bij iedereen past omdat wij allemaal zo verschillend zijn. Hier heb je NLP coaching op maat nodig vandaar zeg ik altijd neem geheel vrijblijvend contact op met Julia Coaching. En luister vooral naar wat je gevoel tegen je zegt.

Wat is NLP?

Wat kun je zelf doen tegen faalangst?

Kijk vooral wanneer je het meeste last hebt van faalangst en op welk moment. En stel jezelf de volgende vragen:

● Waar in je lichaam voel je faalangst?

● En wat voel je dan precies?

● Hoe weet jij zeker dat dat gevoel bij faalangst hoort?

● Op het moment van faalangst zijn er dan geluiden die je misschien hoort? Zo ja, wat zeggen ze tegen jou, en wat betekent dat dan weer voor jou?

Door deze vragen helder te krijgen kun je tot de kern van faalangst komen. Soms belemmert faalangst je zo in je doen en laten dat je focus meer bij je angst ligt dan bij de oplossing. Als je niks aan je faalangst gaat doen dan kan het zijn dat je een angst voor faalangst gaat creëren. Het gaat immers nooit vanzelf weg. Hiervoor heb je meestal een NLP coach op maat nodig. Vraag daarom een gratis intakegesprek aan bij Julia Coaching.

onzekerheid en faalangst

Hoe kom je van faalangst af?

Als je faalangst echt aandacht geeft waar het vandaan komt en waar het is ontstaan zul je tot oplossingen komen. Dit kan je meestal niet zelf. Daarvoor heb je een NLP coach op maat nodig. Faalangst wordt meestal als negatief ervaren en wordt zo snel mogelijk weggestopt. Mijn advies is dan altijd onder begeleiding je faalangst in de ogen te kijken en naar de boodschap te luisteren. Want misschien klinkt raar maar ook faalangst heeft goede bedoelingen, ook al voel je het als een belemmering.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Heb je een inhoudelijke vraag of juist een algemene vraag over Julia Coaching dan beantwoord ik deze graag!

We gebruiken cookies om u de beste ervaring te geven. Cookie beleid

Preloader image